Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Ilość stron: 332
Okładka: twarda
Rok wydania: 2015
Mam słabość do książek kulinarnych a gdy jeszcze wydaje ją facet to już miodzio. Tym razem tematem przewodnim jest smaczna i kreatywna kuchnia bez glutenu. Książka podzielona jest na 20 rozdziałów a n ich miedzy innymi znajdziemy przepisy ze szparagami, bobem i groszkiem, jabłkami i gruszkami, porami czy kaszą, ryżem i komosą ryżową. Dla mnie jest to okazja do zapoznania się z kuchnią bez glutenu, która może być smaczna i nie nudna a ciekawa i mieć sporo kombinacji. Nie zabrakło tutaj również propozycji dla wegetarian. Do tego piękne i smakowite zdjęcia, które aż zachęcają by spróbować samemu przyrządzić te smakowitości. W sumie w książce znajdziemy ponad 100 przepisów na dania główne, sałatki, przystawki, zupy, desery i koktajle więc propozycji jest masa. To propozycja dla każdego kto chce zmienić swoje żywienie, poszaleć kreatywnie w kuchni i przy tym zjeść zdrowo, smacznie wykorzystując sezonowe skarby. A żeby tych dobroci było więcej autor prowadzi bloga :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz